Vind jij het ook zo moeilijk je staande te houden?

Toen mijn kinderen nog kleiner waren, wist ik dat ik ze de ruimte wou geven die ze nodig hadden om zichzelf te worden. Onvoorwaardelijk. Ik las veel over onvoorwaardelijk opvoeden en attachement parenting. En vervolgens ben ik daar mee vol aan de slag gegaan, draagdoeken, borstvoeding, samen slapen.

Het liep helemaal niet zo makkelijk. Ralph werd prematuur geboren en borstvoeding kwam helemaal niet goed op gang. Draagdoeken, borstvoeding, een natuurlijke bevalling werden allemaal door medische redenen en angst bemoeilijkt, afgeraden of zelfs onmogelijk. Het duurde een tijd voordat ik zelf weer wist wat bij ons klopte. Inbakeren, of toch niet, samen slapen of toch niet, draagdoeken, voorgevormde draagzakken, kinderwagen ik ging alle kanten uit. Ik deed maar wat en twijfelde aan alles.

Het is allemaal goed gekomen, maar het heeft mij even gekost om voor mezelf en mijn waarden te blijven staan. Leuk, die waarden, maar als je doodsangsten hebt uitgestaan, als je nachtrust ver te zoeken is en je man niet bepaald je rots in de branding is, dan zijn je waarden leuk bedacht en gauw vergeten. Bovendien veranderde door de komst van de kinderen zoveel in mijn leven, dat mijn waarden ook veranderden en ik niet meer wist waar het allemaal heen ging.

Ik wil jou mijn leermomenten sparen

Maak niet dezelfde fout die ik gemaakt heb. Ik dacht dat ik het zelf wel kon, dat ik door genoeg boeken te lezen en op forums of facebookgroepen met andere moeders te praten, ik er wel uit zou komen. Zo werkt het gewoon niet. Ik dacht dat ik als moeder faalde als ik hulp vroeg. Achteraf ben ik blij met alle coaches en therapeuten die mij weer mezelf hebben laten zien.

Je kinderen groeien door en hebben jou nodig. Jouw verhaal en geschiedenis is zo uniek, daar hebben die andere moeders geen weet van en die kunnen jou nooit echt verder helpen. Eventjes misschien, maar niet duurzaam.

Je hoeft dus ook geen veganistische draagmama te zijn of borstvoeding te geven en het mag natuurlijk wel. Want daar gaat het uiteindelijk helemaal niet om. Het gaat er juist om wat voor jou belangrijk is en dat je je door niemand laat tegenhouden, kleineren, uitlachen, corrigeren of onzeker maken.

Jij hebt een keuze. Je kunt het komende half jaar zelf het wiel uit gaan vinden of met mij een kort traject doen waarin ik met jou je belangrijkste waarden in kaart ga brengen en je laat zien hoe je ondanks slaapgebrek, bemoeienis van anderen en je eigen angsten en zorgen bij die voor jou zo wezenlijke waarden kan blijven.

Wat maakt het leven volgens je waarden nu moeilijk?

 • Je weet niet precies welke waarden dat nou zijn.
 • De mening van je omgeving beïnvloedt je ook, wat is nou van jou, en wat is van de ander?
 • Je twijfelt, vooral midden in de nacht, of je het het allemaal wel waard is
 • Je weet eigenlijk niet zeker of jouw waarden wel belangrijk genoeg zijn om jouw kinderen vanuit op te voeden
 • Je hebt geen zin in discussie met de Juf of met andere ouders of met je (schoon) moeder

Voordeel van leven volgens jouw waarden

 • Het is authentiek dus je weet altijd wat je moet doen
 • In verbinding met jouw waarden kun je heel geloofwaardig grenzen stellen
 • Als het tegenzit verander je je acties, maar niet de richting, je blijft in de juiste richting gaan, ook als de omstandigheden veranderen.
 • Je kinderen weten waar ze aan toe zijn en testen jouw grenzen niet uit.

Het bepalen van jouw waarden is een eerste stap in de richting van onvoorwaardelijk opvoeden. Laat je deze stap achterwege, dan bouw je een kaartenhuis dat steeds in zal storten als er iets gebeurt waar je nog niet over na had gedacht. En reken er maar op dat dat gaat gebeuren want niets is zo onvoorspelbaar als opvoeden. Wacht niet tot het omvalt, ga nu aan de slag met jouw unieke waarden.

Hoeveel uren online zoeken zijn er nog nodig voordat je deze keuze kan maken?

Met mijn kennis en coachervaring leid ik je stap voor stap door het proces om jouw waarden te verwoorden. Ik ga je bewust maken waar je jezelf tegenhoudt om volgens je waarden je kinderen op te voeden met bewezen effectieve oefeningen en ik ga je helpen om een plan te maken om hiervoor te gaan en te blijven staan. Jouw plan.

Neem het besluit vandaag nog om te kiezen voor meer verbinding en rust in jouw gezin, zodat jij kan bijdragen aan een ontwikkeling in de richting die past bij wat jij belangrijk vind in dit leven, de toekomst voor jouw kinderen.

Investering in dit traject twv €284,- is nu €127,-(!!!) exclusief BTW

Wat bevat dit traject?

 • 3 sessies van 1,5 uur coaching 1 op 1 in mijn praktijk en/ of online
 • Een werkboek met oefeningen en kennis.
 • Als je alle oefeningen hebt gedaan, dan staan jouw waarden en jouw plan als een stevige boom en weet jij precies waarmee je de wortels moet voeden om jouw gewenste oogst te krijgen.

Dat is precies wat ik nodig heb! Plan met mij een afspraak in juni